Portretter - inspirasjon

Da jeg endelig fikk mitt kjære Nikon så trodde jeg at naturen ville bli min største inspirasjon og mitt hovedfokus. naturen, arkitektur og generellt det "livløse" men jeg fant ganske fort ut at jeg elsker å ta bilder av mennesker.
Mennesker kan du styre. Bevegelser, positurer og utseende. Du kan skape hva du vil med mennesker i bilder og jeg føler samtidig at bildene får mer liv med menensker foran kamera. Så min greie er portretter.

Så kommer problemet... vel..jeg kan jo ikke så mye ennå. Jeg kan velge fokuspunkt og jeg kan trykke på knappen:)
JEg prøver å lære meg å velge rett lukkertid og blender og alt det der..men sånt krever mye tid og øvelse. JEg har ikke hatt så mye tid. Men jeg kommer meg. Såpass kan jeg si.

Det er mye jeg vil kunne. Hvordan jeg bruker det naturlige lyset. Hvordan jeg skaper skygger. Hvordan jeg ikke får skygger. Hvordan få bildet skarpt der det bør være skarpt..osv. MYE!!

Men en ting som jeg elsker å gjøre når jeg tar portretter er beskjæring av bildet. For meg er det ikke så nøye at HELE ansiktet er med. Så lenge det viktigste er der og skaper liv i bildet.

Jeg googla litt isted og fant en del portretter som jeg synes er helt sykt fine:) Samtidig har de en del effekter..eller ja..trekk som jeg kunne tenkt meg å lært meg og ikke bare få til med flaks.

black

Dette bildet er sykt fint. Hun er ikke den vakreste jenta, men gud så vakker hun er alikevel. Jeg er nesten usikker på om det er en jente men ansiktet er sykt fint fremhevet og jeg elsker beskjæringen.

blackandwhiteportrait

Jeg liker denne skygge-effekten. Dette er noe jeg kunne tenkt meg å mestre.

blackandwhiteportrait2bythegaffney

FAVORITTBILDET!! Dette er bare SYKT tøfft!!!

lifeinblackandwhitebypitulineta

Her ser vi også litt av sånn lys-skygge effekt som jeg vil få til:)

Jeg må få noen snillinger til å lære meg:)

6 kommentarer

Eli

12.sep.2009 kl.15:46

Så fine bilder! Du klare å lage sånn du å....e har trua! E stille me sjøl til disposisjon ;) hehe

Vibeke

12.sep.2009 kl.16:12

Bilde 3 va bare helt rått!!! Glede mæ t å sjå din utgave ættekvart ;)

mycupcake

12.sep.2009 kl.16:18

ja der var det mye kult.

Cronik

12.sep.2009 kl.20:57

Farger da?Må det være sort-hvitt?

Katarina

12.sep.2009 kl.21:39

D e nok ikke lenge før vi får sjå sånne bilda her på bloggen din , som DU ha tatt! Du e steike flink Christina! No må du snart ta deg en KBH tur så du kan øv dæ ;-) Klem

Maribelle

15.sep.2009 kl.19:11

Åh, Christina vad duktig du är! Jag är jättestolt!!!!

Skriv en ny kommentar

chrizzzy

chrizzzy

28, Trondheim

Smågalen dame fra trønderhovedstaden som elsker å fotografere og som finner STOR glede i et par sko eller en lekker liten veske.

Kategorier

Arkiv

hits