Magien med Photoshop...

Akkurat nå venter jeg på at min kjære venn HC skal få lastet ned Elements 8. Jeg sitter med utgaven før, Elements 7, og er igrunn godt fornøyd med den men Elements 8 har noen nye greier som virker spennende. For de som ikke ANER hva jeg snakker om så er dette en forenklet utgave av den valige Photoshop og jeg anbefaler Elements til alle nybegynnere da det ikke er så overveldende til å starte med..

Men nå føler jeg meg klar for å ha begge deler. Både Elements og vanlig CS4. I tillegg har jeg idag begynt å utforske HDR å trenger da et program som fungerer til å sette sammen HDRbilder.. Elements 8 skal visst gjøre det men jeg vet ikke om jeg blir å ta et annet istede.

En av de første tingene jeg fikk beskjed om da jeg begynte å ta bilder med speilrefleks var å alltid ta bilder i råformat. Raw!
Da kan du justere mye når du åpner bildene i photoshop. Eksponering, saturation, vibrance. Du kan øke fargemetning og kontraster. Jeg viser under to bilder. Det første har jeg ikke gjort noe med.

002b

Her er min vakre Marianne:) Her har jeg hatt helt feil innstillinger på min lille Nikon og i tillegg måtte jeg bruke blits. Jeg hater blits. Bildet er veldig mørkt og blitsen gjør at huden ser litt gusten ut.

002

her har jeg økt eksponeringen sånn at bildet har blitt lysere. Jeg har økt "blacks" litt slik at de mørke delene i bildet blir litt mørkere og økt kontrasten en smule. Jeg har også tatt ned "clearity" slik at huden blir litt glattere og renere. Jeg har valgt å øke fargen i leppene litt slik at de er mer synlige. Jeg avsluttet med å sette en svart ramme rundt. Flaks for meg at Marianne er så fin fra før sånn at dette er alt som må til for å redde et bilde:)

Én kommentar

katarina

23.nov.2009 kl.16:12

mer,mer,mer...Jeg har ingen peiling hva du snakker om her,men flott blir det og jeg må trykke litt på knappene jeg også...

Skriv en ny kommentar

chrizzzy

chrizzzy

28, Trondheim

Smågalen dame fra trønderhovedstaden som elsker å fotografere og som finner STOR glede i et par sko eller en lekker liten veske.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits